Felhasználónév:
Jelszó:


Serdülö magyar bajnoksàg
Hová menjünk bokszolni, birkózni, vagy egyébb küzdősportot tanulni, edzeni!
Segítség! Információkra lenne szükségem!Mi kell ahhoz h boxolhassak?
Miről szeretnétek olvasni, hallani? Mi az ami hiányzik?
Edzők és tevékenységeik, milyen feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy azt mondhassuk Ö edző!
Női ökölvívás.i
Bírók, és tevékenységük. Te hogyan itéled meg öket?
Forum bajnokság!
2008 Karácsony
MMA: A jövő sportja! ha már foglalkozik a lap hála istennek az MMA-val is akkor nem ártana esetlege...
Kollégánkat, Imre Mátyást gyászoljuk
Barátot, kollegát, embert veszítettünk el.

 

Súlyos betegségének következtében, 55 éves korában elhunyt Imre Mátyás sportújságíró, az UEFA médiaosztályának egykori munkatársa, a Nemzeti Sport korábbi újságírója. Imre Mátyás a Nemzeti Sport franciaországi tudósítójaként kezdte pályáját, majd volt a lap belsős munkatársa és riportere is. Később ő alapította meg az nb1.hu-t, majd hosszú ideig volt a honlap főszerkesztője, legutóbb a topliga.hu-t indította el, nem túlzás azt állítani, hogy a magyar online sportújságírás meghatározó egyénisége volt.


Néhány éve az UEFA médiaosztályán dolgozott, és aktívan közreműködött többek között a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság lebonyolításában is. Imre korábban a magyar labdarúgó-válogatott sajtófőnöke is volt.

Imre Mátyás a labdarúgó Európa-bajnokság előtt egy nappal tudta meg, hogy tüdőrák támadta meg szervezetét, később kiderült, a kór gyors lefolyású, az orvosok diagnózisa sajnos pontos volt. A sikeres sportújságíró nem csak az UEFA médiastábjához, de Michael Platini elnök jó barátai közé is tartozott, ezért Platini azt szerette volna, ha Franciaországban az ő orvosa is segít Imre Mátyásnak legyőzni a betegséget. De már nem volt idő rá, Imre Mátyás idő előtt hazautazott az Európa-bajnokságról állapota rosszabbra fordulása miatt, június

28-án így búcsúzott barátaitól a Facebook közösségi portálon:

„Kedves barátaim!

1957, szeptember 10-én reggel 6.35-kor kezdődött az én Truman-showm, ami egészen idáig meglehetős sikerrel futott...

Az Eb előtt egy nappal aztán közölték velem, hogy tüdőrákom van, ma pedig azt, hogy gyors lefolyású lesz, és nem fogok sokat szenvedni.

Mivel külön-külön nem tudok mindenkitől elbúcsúzni, itt teszem meg, egyúttal elnézést kérve azoktól, akit esetleg megbántottam...

Csapó..."

Matyi utolsó üzenete barátai felé éppen olyan volt, mint ő maga: őszinte és lényegre törő. Mi sem búcsúzhatunk tőle másképp: Nyugodj békében, barátunk!


Írta Tamás Rita