Felhasználónév:
Jelszó:


Serdülö magyar bajnoksàg
Hová menjünk bokszolni, birkózni, vagy egyébb küzdősportot tanulni, edzeni!
Segítség! Információkra lenne szükségem!Mi kell ahhoz h boxolhassak?
Miről szeretnétek olvasni, hallani? Mi az ami hiányzik?
Edzők és tevékenységeik, milyen feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy azt mondhassuk Ö edző!
Női ökölvívás.i
Bírók, és tevékenységük. Te hogyan itéled meg öket?
Forum bajnokság!
2008 Karácsony
MMA: A jövő sportja! ha már foglalkozik a lap hála istennek az MMA-val is akkor nem ártana esetlege...
Női ökölvívó VB Kína
Két győzelem s két vereség az első két napon

Nagy Kitti és Nagy Bianka lépett ma ringbe. Elkezdődött a 7. Női Ökölvívó VB, ami egyben az első olimpiai kvalifikációs torna is az egyetemes női ökölvívás történetében. 77 ország 343 ökölvívója utazott el Kínába, döntő többségük az olimpiai súlyokban érdekeltek. Teljes csapattal a magyar válogatott mellett csupán India, Kazahsztán, Oroszország, Törökország és Ukrajna érkezett Qinhuangdao-ba. A csapatok nagy része főleg az olimpiai súlyokban nevezett versenyzőt a viadalra, többek között Írország.

A mai napon két magyar versenyző lépett ringbe, az 57 kg ifi versenyző Nagy Kitti (NYVSC-Big Boxing), és a már rutinos Nagy Bianka (Szeged BC) 69 kg-ban. A programok magyar idő szerint 14:00 órakor kezdődtek.

A 6. párban Nagy Kitti a mexikói Melissa Esquivel Ledezma ellen kezdett. Nagy Lajos tanítványának és lányának nem volt könnyű dolga, hiszen a mexikói hölgy a világranglista 13. helyét foglalja el. A végeredmény 17:6 a mexikói lány javára, így Kitti számára véget ért az első felnőtt világversenye. Elkeseredésre nincs oka, hiszen novemberben ifjúsági EB lesz, és ott Kitti a saját korcsoportjában szép eredményt érhet el.

A 7. párban Gál László tanítványa az indiai Neetu Chahal ellen húzott kesztyűt, aki szinte napra pontosan egyidős Biankával. Sajnos Bianka nem bírt az indiai lánnyal, a végeredmény 22:6 Neetunak. Az india versenyző a pontozólapok alapján minden menetet simán nyert.

Ancsin és Szabó is győztesen hagyta el a ringet!

Női Ökölvívó VB- 2.nap

A világbajnokság második napján az olimpiai súlyok is bemutatkoztak. 51 kg-ban Ancsin Katalin a nigériai Oluwatoyin Oladeyi ellen lépett ringbe, a 60 kg-os mezőnyben Szabó Beátára a nepáli Rana Saraswati vár.

Az eredmények:


51 kg Ancsin Katalin- Oluwatoyin Oladeyi Nigéria 14:7

Katalin súlyában 55 induló szeretné kivívni az olimpiai indulás jogát, így a mai meccsen a 32 közé jutás volt a tét. Kata ezt az első lépést hibátlanul oldotta meg, mind a négy menet magyar fölényt hozott. A 16 közé már nehezebb feladat vár rá, hiszen a kínai Cancan Ren ellen lép ringbe. Mivel Ren erőnyerőként jutott a legjobb 32-be, így a magyar szakvezetésnek nem volt alkalma feltérképezni a hazai bokszolót, de valószínüleg nem teljesen ismeretlen előttük, hiszen a kínai lány a regnáló világbajnok az 51 kg-os mezőnyben. Itthonról mi nem tudunk mást tenni, minthogy szurkolunk, és fohászkodunk a magyarok istenéhez!


60 kg Szabó Beáta- Rana Saraswati Nepál 16:7

Bea súlyában 58 nemzet ökölvívója húzott kesztyűt, így ezen a mérkőzésen is a 32-be jutás volt a tét. Az indiai lány fürgébben kezdett, az első menetet el is vitte 3:2-re. A szünetben azonban helyre rázhatták, mert a második menetet már Bea nyerte 6:1-re, és a további menetek is magyar győzelmet hoztak. A következő ellenfele 14.-én a bolgár Eliseeva Denitsa lesz.

A holnapi napon a magyarok közül Ancsin Katalin, Böde Anita, Némedi-Varga Csilla és Csősz Nikolett lép ringbe.Hozzászólások:
Oldalanként