Felhasználónév:
Jelszó:


Serdülö magyar bajnoksàg
Hová menjünk bokszolni, birkózni, vagy egyébb küzdősportot tanulni, edzeni!
Segítség! Információkra lenne szükségem!Mi kell ahhoz h boxolhassak?
Miről szeretnétek olvasni, hallani? Mi az ami hiányzik?
Edzők és tevékenységeik, milyen feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy azt mondhassuk Ö edző!
Női ökölvívás.i
Bírók, és tevékenységük. Te hogyan itéled meg öket?
Forum bajnokság!
2008 Karácsony
MMA: A jövő sportja! ha már foglalkozik a lap hála istennek az MMA-val is akkor nem ártana esetlege...
Balzsay Károly fantasztikus győzelme!
12 menetben kivégezte Sartisont

 

Balzsay Károly a mérkőzés vége előtt 37 másodperccel, befejezte a mérkőzést.


Röviden ennyit mondhatnék, fantasztikus, egy nagyon szoros mérkőzésen, egy igen jó, s bátran mondhatom, nagyon, de nagyon jó ellenfelet késztetett megadásra.

Nem szeretnék szakmai kérdésekbe belemenni, nem szeretném elemezgetni, egyszerűen örülni akarok és örülök is. Fantasztikus vagy Karesz!


Valamit azonban meg kell jegyeznem, végtelenül boldog voltam, hogy az RTL Sport Klub adja a mérkőzést, ám az az örömömet elvette, a két kommentátor.

Az, hogy Léderer Ákos nem ért a bokszhoz egye fene, ám az már nem megengedhető, hogy a szakkommentátor Boros Tamás, idegesítően sokat beszél, mondhatnám azt, szinte levegőt sem vett. Az pláne nem megengedhető, hogy egyfolytában szakmai tanácsokkal, észrevételekkel tömi a nézők fejét, s közben, Kareszt kritizálja. Az végképpen nem megengedhető, hogy ebbe Léderer bele megy, és nem közvetítenek, ha nem szakmailag magyaráznak, s szinte nem is beszélnek arról, mi is zajlik a ringben.

Ez elfogadhatatlan, és sértő Balzsay Károly személyére.

Annak ellenére, hogy tudom Boros Tamás ért a profi bokszhoz, ki kérem magamnak ezt a sok feleslege észosztást, így élvezhetetlen volt a mérkőzés, le is kellett vennem a hangot.Hozzászólások:
Oldalanként
Frucsi 2012.04.23 13:37:21
"Szóval, Golyó ha nem akarna okítani, jó lenne, de ha belegondolsz, Karesznak az édesapján kivül volt edzője Ocsi bá is és még mások is, ezen a mérkőzésen Golyó mindegyiket felülbírálta"

Hát, nem tudom, szerintem inkább a profi trénereit bírálta ezzel, hiszen - valljuk be - a porosz iskolában lebutították nem csak Karesz, de Erdei bunyóját is. Az amatőr karrierből átlépve, az első néhány meccsükön szerintem sokkal szebb bunyót mutattak be, mint később, mikor átállították őket erre az erődszerű bunyóra. Főleg Zsoltnál lehetett észrevenni egy időben, hogy szinte csak jabet használt ő, aki minden ütésfajtát remekül kivitelez és tud is kombinálni. Golyó szerintem Balzsay esetében is azt akarta hangoztatni, hogy a korábbi tudásához és mutatott teljesítményéhez képest le lett egyszerűsítve a boksza, és ennek számos hátulütője megmutatkozik. Amúgy a Sdunek időszakhoz képest szerintem most kombinatívabb volt Karcsi, több ütésfajtát használt, de igaz, ami igaz, kicsit michalczewkisen bokszolt.

Szerintem nagy hibája ezeknek a német edzőknek, hogy nem a stílust alakítják a bunyóshoz, hanem a bunyóst az egyféle sablon stílushoz. Abraham a legjobb példa rá, szerintem ne nézzen bunyót az, aki szerint ezekkel az adottságokkal neki így kell bokszolnia. Wegner mégis ezt a stílust erőlteti rá, semmi lábmunka, semmi fejmozgás, ami ehhez a magassághoz létfontosságú lenne, nem, ott a betonfedezék, aztán kész. Hogy az ilyen Froch-szerű, magas, hosszú csápokkal rendelkező ökölvívókat mégis hogyan támadja meg, arra nincs ötletük.

Kicsit elkanyarodtam, de mindegy, szerintem a lényeg érthető volt. Boros Tamás is úgy látja, hogy Balzsayban több van, mint amit most mutatott, lehetne rajta bőven csiszolni, szerintem ez nem felé, és nem is a múltja felé, hanem a jelenlegi felkészítői irányába jelent kritikát.

Perutek 2012.04.23 12:14:04
Frucsi
Bocsika, sajnos a fiamat említettem csak, de igazad van nekem is tetszik Döry Miklós kommentálása, látod, pedig vele is vannak személyes vitáim, de ami igaz az igaz!

Perutek 2012.04.23 12:11:11
Frucsi
Nehéz kérdést tettél fel, mert ezzel haza kell beszéljek, és azt gondlják majd, hogy állságos vagyok, aki jó a fiam.
Boros Tamásról meg annyit, hogy lexikális tudásban verhetetlen, ám nagy hibákat követ el, sokat, nagyon sokat beszél, és nem hogy nem pártatlan, pont az ellenkezője. Ákos nem jutott szóhoz, s több esetben Karesz találatánál is azt lehetett hallgatni, hogy mintha oda lenne ragasztva a cipője annyira nem mozog. A kevesebb sokkal több, most megint azt fogja a szellem mondani, hogy segget nyalok, de Kovács István, tud hallgatni is, engedi a kommentátort beszélni, max ha hibázik kijavítja. Muszáj még egyszer megjegyeznem, hogy attól mert nem egyezün Kokoval az erényeit nem fogom lebecsülni, a véleményem meg elmondtam ahol kellett, bár, a stilusommal voltak gondok:(. Szóval, Golyó ha nem akarna okítani, jó lenne, de ha belegondolsz, Karesznak az édesapján kivül volt edzője Ocsi bá is és még mások is, ezen a mérkőzésen Golyó mindegyiket felülbírálta, vagy is elmondta mind azt, ami híányosság szerinte, nem kellett volna. Nem mondom, hogy agyon dicsérje, ha nincs rá reális ok, de attól lesz valaki jó szakkomentátor, ha a nézők felé a szkmaiságot óvatosan adagolja, nem beszél ennyit, és kiemeli a mi kedvencünk, versenyzönk erényeit. Sorolhatnám még de nem kell, én kedvelem Golyót, el ismerem tudását, de fékeznie kell magát, mint már mondtam, a kevesebb több.

Frucsi 2012.04.23 11:29:14
János, Te kit tartanál jó szakkommentátornak? Boros azt tette, amiért megfizették (gondolom), beszélt. Szerintem sokszor beleesik abba a hibába, hogy annyira pártatlannak akar látszani, hogy éppen ezért kicsit szigorúbb a hazai versenyzőkkel. Ami nekem nem tetszett, hogy a végén, elköszönés előtt azt jegyezte meg, hogy éppen időben jött a kiütés, hiszen amúgy Balzsay vesztett volna. Ezt nem kellett volna, én úgy vélem.

Amúgy én sokakkal ellentétben Dőry Miklós szakkommentátori munkáját is szerettem, illetve természetesen Kokó is nagyon viszi a prímet, de nyilván nem érhet mindig rá. Madárnak viszont pl. nem megy ez a munka, akárhogy is nézzük, ért a szakmához, de sajnos nem túl jó a beszélőkéje és a tudása (ami a bunyósokat, vilászervezeteket illeti) is meglehetősen hiányos.

Szántó Öcsi bácsi pl. nagy szaktekintély, de engem az ő szakkommentátorkodása idegesített annyira konkrétan Michalczewski meccsei alatt, hogy lenyomtam a hangot. Egyszerűen annyira elfogult volt a lengyellel szemben, hogy sokszor túlzásokba esett emiatt, nem ismerte el az ellenfél találatait, holott lassításokon látszott, hogy majd lerepült a lengyel feje, stb.

Úgy gondolom, ez egy igen nehéz meló, és gyakorlatilag senki nem tudja tökéletesen csinálni, úgy, hogy mindenkinek maradéktalanul bejöjjön.

Perutek 2012.04.23 10:15:07
Én korrekt vagyok, ellentétben veled, mert nem vállalod a neved, és csak mocskolódni tudsz, de ha ez neked örömet jelent tedd, itt hagyom gyönyörködj benne.
Gonosz lennék? Hát ezt rajtad kívül nem sokan állítják, de mint mondtam, majd személyesen, ha lesz rá még erőm, és ott bizonyíthatod nagyságod, bár nem teszed, mert sunyi vagy

ghost 2012.04.23 09:11:54
Ha korekkt volnál nem törölnéd az írásomat! Te ahol ott vagy csak kárt okozol de ezt nem látod be,hiányzik az önkritika bellőled de ez legyen a te bajod!!!!
Gonosz ember vagy ezért ver a sors!!!!
Sajnálom,hogy ezt le kell írnom!!!

Perutek 2012.04.23 06:14:14
Töröllek te szellem, de annyit, én nem nyalom a seggét senkinek, ez egyszerűen tény, hogy Kovács István profi abban amit tesz, az, hogy Ö és én milyen viszonyban vagyunk, s mit tettünk és teszünk, ezt a tényt nem befolyásolja, ettől még nem fogom keresni a kegyeit, és azt hiszm Ö sem az enyémet, de a tények makacs dolgok. És itt be is fejezhetetd, mert mondtam elegem van belöled, mint mindenkiből, csak belöled jobban egy szarzsák vagy.

Perutek 2012.04.22 16:20:38
Te gonosz rossz szellem, pontosan tudom végre ki is vagy, s hidd el nekem, nem vagy, s nem is leszel boldog, ebben biztos lehetsz. Engem nem lehet semmitől sem eltíltani, és rossz hirem van, nem is történt meg, bár annak sem örülök ami történt, magamra sem vagyok büszke, de megtettem mindent, hogy mások se örülhessenek, így te sem. Ami a közvetítést illeti, botrányos volt, és nagyn jó lett volna, ha egy olyan ember ül ott szakkomentátorként, aki ért is hozzá, kiegészíti Ákost6 aki nem ért hozzá, és szereti a hazai versenyzőt s nem savazza, mont Boros tette. Bevallom, bár lehet nem hiszitek, nekem Kovács István lett volna a tökéletes, biztos jobban megoldotta volna, s bár biztos vagyok benne, hogy amennyiben kell kritikát is megfogalmaz, de nem beszél ennyi felelslegeset, és amit mond, az érdekli a nézőt.

Szirtes Zoltán 2012.04.22 13:22:57
GRATULÁLOK KARESZ NAGYON NAGY DOLGOT CSINÁLTÁL!!!
És pedig itt az igazság van leírva teljesen egyet értek.. Ez a Boros Tamás a "szakértő" úgy igazából hogy kesztyű csak télen van kezén de ringbe egy percet nem töltött nem érzi hogy a BOXOLÓNAK mit kell átélnie odabent és így okoskodik.. Szerintem őt kéne eltiltani a boksztól mert engem és szerintem ezzel nem vagyok egyedül kifejezetten idegesít hogy ott löki a hülyeségeit úgyhogy erről ennyit!!!!!

DryMik 2012.04.22 13:17:39
Maximálisan egyetértek Perutek Jánossal ! Lehet, hogy Boros Tamás lexikális tudása átlagon felüli,- de szakmai meglátásai sok kivánnivalót hagyank maguk utaán!
Az is igaz, hogy agyon dumálja a meccsset, függetlenül a történésektő. Léderer mondja amit lát,- ő próbál sajátos sstílusában közvetíteni.
Ahhoz nem tudom Boros honnan veszi a bátorságot, hogy Karesz lábmunkáját becsmérelje, cskúgy hogy az elől lévő kezével mit kell csinálnia. Fölösleges egyenesekről beszél, holott egy ilyen ellenfél ellen azt megállítani, vagy a támadásokat előkészíteni elengedhetetlenül szükséges.
Mégegyszer mondom, nem a lexikáli ismeretekkel van baj, hanem olyan területekre téved amiről halvány gőze nincs és csak beszél - beszél függetlenül a szorítóban történő eseményekről.
Valóban a 12. menetig Karesz maximum 4 menetet nyert, de egyet sem vesztett el katasztrókfálisan, tehát benne lehetett az a végeredmény ami született.
Egyébként köszönet a csatornának, hogy adta a találkozót ! Szép volt Balzsay !!!5