Felhasználónév:
Jelszó:


Serdülö magyar bajnoksàg
Hová menjünk bokszolni, birkózni, vagy egyébb küzdősportot tanulni, edzeni!
Segítség! Információkra lenne szükségem!Mi kell ahhoz h boxolhassak?
Miről szeretnétek olvasni, hallani? Mi az ami hiányzik?
Edzők és tevékenységeik, milyen feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy azt mondhassuk Ö edző!
Női ökölvívás.i
Bírók, és tevékenységük. Te hogyan itéled meg öket?
Forum bajnokság!
2008 Karácsony
MMA: A jövő sportja! ha már foglalkozik a lap hála istennek az MMA-val is akkor nem ártana esetlege...
Vasárnap csak Szellő bokszolt és nyert.
Egy napot csúszik a kezdés

 

Egynapos csúszással megkezdődött Trabzonban az ökölvívók európai olimpiai selejtezője


Vasárnap csak Szellő bokszol
81 kg (28, 3): Szellő Imre a 16 közé jutásért az észt Ainar Karlsonnal küzdött és 13-11 arányban nyerte a mérkőzést. Jó kezdés gratulálunk.


Vasárnap délelőtt a sorsolással érdemben is megkezdődött a férfi ökölvívók európai olimpiai selejtező tornája a törökországi Trabzonban. Minden egy napot csúszott, mivel pénteken nem tudtak leszállni a repülőgépek a Fekete-tengeri kikötővárosban, akkora köd telepedett a környékre. Emiatt a 44 résztvevő nemzet közül 18 küldöttsége Isztambulban volt kénytelen tölteni a péntek éjszakát - szerencsére a mieink a magyar szövetség előrelátása folytán már csütörtökön megérkeztek.

Így a rajt - és természetesen a sorsolás is - vasárnapra maradt.

A magyarok hét súlycsoportban érdekeltek a tízből - hárman már a tavalyi bakui vb-n biztosították londoni repülőjegyüket -, vasárnap egyedül a 81 kilós Szellő Imrének kell bokszolnia, a többiek erőnyerők, Darmosnak (91 kg) például akkora szerencséje volt, hogy kifogta azt az egyetlen helyet a 15 fős mezőnyben, amelyért nem kell mérkőzni.

Persze a teljes igazsághoz tartozik, hogy a két legerősebb európai boksznemzet, Ukrajna és Oroszország képviselői a legtöbb súlycsoportban már a bakui vb-n biztosították olimpiai szereplésüket.

Valamennyi versenyzőnknek erőn felüli teljesítményre lesz szüksége a kvalifikációhoz, annyira sűrű a mezőny. Itt nincsenek már kutyaütők, a kvalifikációs tornán nehezebb lesz jól szerepelni, mint magán az olimpián, értékelte a sorsolást Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke.


A magyarok sorsolása

49 kg (17 induló, 4 kvóta): A legjobb nyolc közé jutásért: Ungvári István-Patrick Barnes (ír), ha győz, a Vagyim Kirilenka (fehérorosz)-Stefan Caslarov (román) mérkőzés győztesével mérkőzik a kvótáért.

52 kg (16, 3): A legjobb nyolc közé jutásért Kalucza Norbert - Francisco Torrijos (spanyol), ha győz, a Ronnie Beblik(német)-Severiane Csiladze (grúz) mérkőzés győztesével bokszol a négy közé jutásért.

56 kg (22, 4): A magyar induló erőnyerő. A nyolc közé jutásért Nagy Krisztián-Magomed Abdulhamidov (azeri), ha győz, a Michal Zatorsky (szlovák)-Denis Makarov (német) mérkőzés győztesével bunyózik a négy közé jutásért.

60 kg: Varga Miklós már olimpikon

64 kg: Káté Gyula már olimpikon

69 kg (18, 2): A magyar induló erőnyerő, a nyolc közé jutásért: Bacskai Balázs-Dmitrij Kormilin (észt) mérkőzés lesz, aztán Bacskai - ha győz - a Mohamed Nurutgyinov (fehérorosz), Borna Katalinic (horvát), Danilo Creati (olasz) és Abdulkadir Koroglu (török) mérkőzések győztese közül kerül ki ellenfele.

75 kg: Harcsa Zoltán már olimpikon

81 kg (28, 3): Szellő Imre a 16 közé jutásért az észt Ainar Karlsonnal bokszol, utána a Daugirdas Semiotas (litván)-Victor Cotiujanschi (moldáv) meccs győztesével találkozik a nyolc közé jutásért.

91 kg (15, 1): Darmos József erőnyerő, a négy közéjutásért a Thomas McCarthy (ír)-Alem Colpa (bosnyák) mérkőzés győztesével

+91 kg (2): Bernáth István erőnyerő, a nyolc közé jutásért az izraeli Roman Maryanovskival találkozik, s ha győz, a négy közé jutásért az Einar Otto Vallin (svéd)-Mihai Nistor (román) meccs győztesét kapja. Hozzászólások:
Oldalanként
ati 2012.04.16 15:33:08
Hajrá Benji, hajrá Magyarok!

Kopácsi Istvan 2012.04.16 10:46:10
Tudja valaki valahol nézni a meccseket ??????? Ha igen irja már ki a linket : Köszönjük